בעידן ההורים, המשמעות של לבלות עם חברים היתה לרוב לרדת לרחבה שמתחת לבניין ולשחק בכדורגל, גוגואים, גומי או קלאס.
בעידן הדיגיטלי של היום, בילוי עם חברים פירושו התכתבויות במדיות החברתיות או משחקים באמצעות המחשב הביתי.
חוגים לנוער הם דרך מצויינת עבור ההורים לנתק את בני הנוער מהמסכים ולהוציא אותם קצת מהבית.
אז, איך בוחרים את החוג המתאים ביותר? (קראו עוד לימודי ילדים)
5 טיפים לבחירת חוגים לנוער
- בתור מי שמכירים את הנוער שלכם וכמי שמשלמים על החוג, עליכם כהורים לבדוק קודם כל את מבחר החוגים הקיים עבור בני נוער ומתוכם לבחור חוגים שנראים לכם מתאימים לנער או הנערה ושעומדים בתקציב שלכם. מתוך מגוון חוגים לנוער, בחרו שניים או שלושה חוגים, רצוי בתחומים שונים, ותנו להם להחליט.
- לפני ההרשמה, דברו עם בני הנוער שלכם ותאמו ציפיות. הם גדולים מספיק כדי להבין שלמרות שחוג הוא זכות ולא חובה, מרגע ההרשמה צריך לקחת אותו ברצינות ולהגיע לכל שיעור. יחד עם זאת, ייתכן ובמהלך השנה הם ישנו את דעתם ויחליטו שהחוג לא מתאים להם יותר ויש להם דברים אחרים חשובים יותר לעשות. על מנת להיות מוכנים לאפשרות כזו, בררו מראש האם ניתן לבטל את החוג או לקחת הפסקה ללא קנסות ובמידה ולא, מה העלות של ביטול.
- וודאו שהחוג קרוב למקום מגוריכם ושיש דרכי הגעה נוחים אליו, כגון תחבורה ציבורית. לא תמיד תוכלו להסיע את הנער או הנערה לחוג, ורצוי שתהיה להם אופציה נוספת להגיע למקום באופן עצמאי.
- למרות שהם כבר גדולים, הם עדיין ילדים, ולכן חשוב שתלכו איתם לשיעור ניסיון אחד או שניים. כך תוכלו להעריך את רמת החוג והאם היא מתאימה לילד שלכם כמו גם את הניסיון והמקצועיות של המדריך או המדריכה. בנוסף, בגיל כזה שבו החברה היא גורם משפיע בהחלטות שלהם, וודאו שקבוצת הגיל שבחוג מתאימה להם.
- אם יש לכם תחביב משותף, ולנער או הנערה שלכם אין בעיה עם זה, חשבו על חוג שתוכלו ללכת אליו יחד כמו אימוני כושר, יוגה או סדנת יצירה. כך גם תוודאו הששתפות ותהנו מהחוג וגם יתאפשר לכם לבלות זמן איכות יחד ולחזק את הקשר ביניכם.
חוגים לנוער – בלי להגזים
חשוב להבין שגם בני הנוער צריכים זמן פרטי משלהם כדי לבלות עם חברים ולנוח. אל תלחצו ואל תעמיסו.
נושאים מעניינים:
שתפו אותנו: