חוגים לילדים קיימים כמעט בכל עיר, במגוון רחב של תחומים ונושאים שיכול לבלבל ולהקשות פעמים רבות על הבחירה.
כיצד נדע לבחור את החוג המתאים ביותר עבור הילד שלנו?
קבלו 5 נקודות למחשבה לפני שבוחרים חוגים לילדים.(קראו עוד על חוגי העשרה לילדים)
חוגים לילדים – הבדיקות שלפני….
- בררו עם עצמכם מה הסיבה שאתם רוצים לשלוח את הילד לחוג. האם זה מלחץ חברתי, תחרותיות, או הרצון שלכם בקצת שקט אחר הצהריים או האם זה כדי לעזור לילד חברתית או גופנית ולהעשיר את תחומי העניין שלו. בדקו האם מדובר ברצון שלכם או ברצון של הילד ללכת לחוג.
- במידה והילד מסרב ללכת לחוג, חשבו מה יכולה להיות הסיבה לכך. אולי הילד פשוט רוצה לנוח בבית ולהיות אתכם או להיות עם חברים ולא עם קבוצת ילדים שהוא לא מכיר, או אולי התזמון לא מתאים ואחרי החגים הוא יהיה מוכן יותר.
- אם הילד מבקש ללכת לחוג שכל החברים שלו הולכים אליו או כי הוא מתלהב מהחוג, תאמו איתו ציפיות מראש. הסבירו לו את ההתחייבות ללכת לכל השיעורים ואת ההתחייבות הכספית שלכם שקשורים בהרשמה לחוג במונחים שמתאימים לגיל שלו. ועדיין, היו מוכנים לכך שבאמצע השנה יחליט שהוא לא רוצה ללכת יותר ואל תריבו איתו על כך.
חוגים לילדים – הבדיקות שאחרי…
- על מנת לוודא שהילד ייהנה ויפיק תועלת מהחוג, חשוב לבחור חוגים לילדים שמתאימים עבורו מבחינת זמן ומספר השיעורים. לדוגמא, עבור ילדים צעירים, יש חוגי ג'מבורי או מוזיקה בתנועה אחת לשבוע ובאורך של כחצי שעה. עבור ילדים גדולים יותר אפשר לבחור סדנא כלשהי או חוגים כמו התעמלות קרקע, שחייה או אמנויות לחימה. אורך החוג ומינון השיעורים יכול להיות גבוה יותר ככל שהילד גדול יותר. החליטו על שניים שלושה חוגים שנראים לכם מתאימים עבור הילד והם במסגרת התקציב שלכם ותנו לו לבחור. (קראו עוד על חוג מחשבים לילדים)
- חשוב שתלכו עם הילד לשיעור ניסיון כדי שתוכלו לבחון את רמת החוג והמדריך או המדריכה ולראות איך הילד מסתדר עם החוג ועם הילדים האחרים. בסיום השיעור, דברו עם הילד כדי לבדוק איך היה השיעור עבורו ואם יש לו שאלות.
אם ניסיתם הכל והילד עדיין לא רוצה ללכת לחוג, ראו בזה הזדמנות לבלות איתו זמן איכות וללמד אותו מניסיון החיים שלכם. זה יעיל יותר, מהנה יותר וגם יותר זול.
אולי יעניין אותך: